Mere end "bare" keramisk! Klingspor præsenterer CEVOLUTION teknologi.

27/01 2023

Slibemidler med keramisk korn har længe været kendt for deres aggressivitet og lange levetid. Klingspor har nu videreudviklet de keramiske, højtydende slibemidler med den nye "CEVOLUTION" teknologi. Udover keramisk grus er der også anvendt know-how fra næsten 130 års erfaring med slibning.

Keramisk slibekorn har mange fordele i forhold til andre typer korundkorn: Den mikrokrystallinske struktur sikrer en selvskærpende effekt og et ensartet afbrækningsmønster. Ydermere har keramiske slibekorn normalt en højere hastighed ved materialefjernelse. Kornet alene er dog ikke nok til at frembringe den perfekte ydeevne på alle applikationer.

CEVOLUTION-teknologi: Det hele er i blandingen!

I praksis er der applikationer, hvor det nødvendige kontakttryk eller den faktisk krævede slibehastighed ikke kan garanteres. Dette kan resultere i, at fordelene ved, det keramiske korn ikke kommer til udtryk, da trykket ikke er højt nok til at bryde kornets struktur; vil tilstopning af slibemidlet og dermed et utilfredsstillende sliberesultat være konsekvensen.

Klingspor-produkter med den nye CEVOLUTION-teknologi er derfor optimeret holistisk: Afhængigt af anvendelsesområdet modificeres og finjusteres de enkelte komponenter, der udgør slibemidlet, indtil der til sidst efter talrige tests og forsøg udvikles den bedste ydeevne fra de keramisk korn. "Vores udviklingsafdeling har en holistisk tilgang til den nye CEVOLUTIONS-teknologi: den optimerer kornblanding, kornstørrelser og kornmængder, samtidig er forholdet mellem præcoat og postcoat afhængig af multi-bonding eller specielle fremstillingsprocesser. Alt sammen med det formål at tilbyde brugeren den bedste ydeevne på enhver applikation. CEVOLUTION er derfor en reel revolution inden for keramiske slibemidler," forklarer Ibraim Lapa, Head of Business Development.

CEVOLUTION-familien

I Klingspor-sortimentet finder kunderne adskillige produkter med den nye CEVOLUTION-teknologi, såsom CS 920 Y/ CS 922 Y slibebånd eller SMT 974, SMT 975, SMT 976 og SMT 674 slibetallerkner, som vil være tilgængelige fra efteråret 2022. Yderligere produktgrupper er i planlægningsfasen. Først når slibemidlerne giver en reel stigning i ydeevnen, vil de få den eftertragtede CEVOLUTION-forsegling.