Båndforbindelse

For at kunne fremstille et endeløst slibebånd af en rulle slibepapir skal begge ender af rullestykket, der er skåret til efter længden, forbindes sikkert og vedvarende med hinanden. Den såkaldte båndforbindelse forløber normalt med en vinkel på 45° - 80° i forhold til båndets kørselsretning, så hurtig overgang til forbindelsesstedet undgås.

Afhængigt af slibepapirets underlag (papir, lærred, plast) og anvendelsen (maskine, kontaktelement, emne) anvendes forskellige båndforbindelsesformer.

Man skelner grundlæggende mellem to forskellige båndforbindelsesformer:

a) Overlapningsforbindelsen, hvor de to ender er affaset på begge sider og derefter lagt oven på hinanden og presset sammen, og

b) stødsamlingen, hvor de to ender ligger mod hinanden og forbindes på båndets for- eller bagside med en smal folie (for det meste ekstra lærredsforstærket).

Blandt disse to forbindelsesformer findes der flere forskellige muligheder for optimal tilpasning af båndet til en bestemt slibeopgave. Til Klingspor-slibebånd kan følgende båndforbindelsesformer anvendes:

Overlapningsforbindelse

F1 standard-overlapningsforbindelse

F2 overlapningsforbindelse med slebne kornspidser

F5 overlapningsforbindelse uden harpiks og slibekorn i overlapningsområdet

Stødsamling

F3G zigzag-lukning med folie på bagsiden

F4G lige snit vinkelret på båndet kørselsretning med folie på bagsiden

F6G stødsamling med indlagt folie på kornsiden; korn og harpiks i lukkeområdet fjernes først

F7G bølgelukning med folie på bagsiden

 

Båndforbindelser til nylonbånd

F3W Specialforbindelse til nylonslibebånd. Tætningslukning med folie bagved med ekstra klæbning på forsiden

F4W Skråt skåret, tætningslukning, med lærredsforstærket folie og ekstra klæbning på forsiden. Specialforbindelse til slibenylon-filebånd, produkttype NBF 800

I slibebåndenes område spiller båndforbindelsesformen en vigtig rolle. Bånd i standardmål og bånd, som kan bestilles direkte ab lager, leverer Klingspor som standard med båndforbindelsesformen, som erfaringsmæssigt er den bedste til denne båndtype. Ved behov kan Klingspor producere og levere bånd efter kundens ønske, og det gælder også for andre typer båndforbindelser, som er bedre egnede til det specielle anvendelsestilfælde.

Passende produkter

Tilbage til slibekendskab