Fiberskive

Vulkanfiber-slibeskiver (almindelig tale: fiberskiver) er runde slibeskiver med et bæremateriale af vulkanfiber, som er belagt med kunstharpiks og slibekorn på den ene side. Fiberskiverne anvendes med bagskiver på vinkelslibemaskiner, fortrinsvist inden for metalbearbejdning. Sikkerhedskravene til fiberskiver og deres bagskiver er angivet i EN 13743. Den maks. periferihastighed (maksimal arbejdshastighed) er 80 m/s for fiberskiver.

På grund af det meget brede sortiment af kornstørrelser og de forskellige bagskiveversioner kan anvendelsessortimentet både bruges til fiberskiver til groft skrubbearbejde og til finslibning af overflader.  Fordelen ved fiberskiver i forhold til slibetallerkner og skrubskiver er underlagets elasticitet og dermed den gode tilpasningsevne, det fine, ensartede slibebillede (sammenlignet med skrubskiver) og frem for alt den fordelagtige pris.

En ulempe er den korte standtid sammenlignet med slibetallerkner samt den sammenlignelige høj følsomhed over for fugt og temperatur for skiverne.

For de sidstnævnte punkter gælder følgende anbefalinger for fiberskiver:

  • Opbevaring ved en moderat relativ luftfugtighed på 45 – 65% [se opbevaring af slibemidler]. For høj eller for lav luftfugtighed medfører, at skiverne bøjes.
  • Undgå overophedning.

Ved overophedning på grund af f.eks. for højt tryk eller slibning på stedet er der fare for forbrændinger og dannelse af blærer i underlaget, og dermed kan kornene falde ud.

Klingspor leverer et omfattende lagerprogram af fiberskiver i alle almindelige diametre (Ø50 - 230 mm) med enkelt rundt hul eller med stjernehul. Tilbuddet består af korundskiver til universelle anvendelser (CS 561), zirkonskiver med eller uden multibinding (CS 565/CS 570) til anvendelser med stål eller rustfrit stål samt premium-skiven med keramisk korn med eller uden multibinding (FS 964 ACT/FS 966 ACT) til bearbejdning af rustfrit stål og højlegeret stål. Tilhørende bagskiver i hård, riflet udførelse til tungt slibearbejde (ST 358 A) samt glatte, fleksible tallerkner til flade anvendelsesområder (ST 358) gør programmet komplet. Klingspor skærer fiberskiverne med moderne laserteknik, og derfor er specielle former som f.eks. roset- eller firkantede former eller specialstørrelser til specielle anvendelser mulige at fremstille uden problemer.

Passende produkter

Tilbage til slibekendskab