Håndslibning

Håndslibning betyder, at slibeværktøjet føres manuelt eller ved hjælp af manuelt styret maskine hen over emnet. På trods af den meget moderne teknik er den rene håndslibning, dvs. uden brug af maskine, stadig uundgåelig ved nogle anvendelser.

Generelt

Håndslibning betyder, at slibeværktøjet føres i hånden eller ved hjælp af en håndført maskine på emnet. Trods den mest moderne teknik er den rene håndslibning, altså uden maskinel hjælp, uundgåelig til nogle anvendelser.

Generelt

Ved hjælp af en håndklods kan både pressetrykket ved slibningen og også procesfladen gøres større. Andre håndførte værktøjer til fin bearbejdning er slibesvampe, slibeklodser og Nylon-ark. Konfektioneringen af slibemidler til håndslibning afhænger af den tilsvarende anvendelse. Håndslibemidler fås som rulle-, ark- og bladvarer. Da det ved håndslibning ikke er rivestyrken, men derimod fleksibiliteten, der betyder noget, består underlagene på håndslibemidlerne for størstedelens vedkommende af papir eller bomuld.Allrounderne

Klingspor har en lang række produkter til enhver anvendelse, ligegyldigt om det er til grov- eller Allrounderne

Om det skal være grov- eller finslibning eller overfladeforædling, glatte eller profilerede værktøjer eller komplicerede konturer: Klingspor har en lang række produkter til hvert anvendelsesområde. Udvalget afhænger af kundens behov og det materiale, der skal bearbejdes. Træ, metal, maling, lak, spartelmasse eller kunststof kan bearbejdes effektivt. Derudover kan Klingspor-produkterne enten vaskes og bruges igen (slibesvampe, -klodser og Nylon-ark) eller har en særligt lang levetid på grund af formindsket blokeringsadfærd (åbent strøede slibepapirer og Nylon-ark) og opfylder dermed alle krav til rentabilitet og miljøbeskyttelse.

Passende produkter

Tilbage til slibekendskab