Mikrokrystallinsk

Under begrebet ”mikrokrystallinsk” forstås den specielle opbygning af slibemidlets korn. Hvert enkelt keramiske slibekorn samles i produktionsprocessen ud fra et stort antal mindre aluminiumoxid-partikler. For at de fine grænser mellem de enkelte aluminiumoxid-partikler kan bevares inden for det keramiske korn, får kornet en såkaldt mikrokrystallinsk struktur.

Slibemidler med mikrokrystallinsk opbygning af kornet har en selvslibende effekt under brug: når kornets øverste spids bliver stump under slibeprocessen, falder den ud af kornet, fordi trykket bliver større og større. Da kornet falder ud langs den mikrokrystallinske struktur, opstår der en ny skarpkantet kornspids, som kan anvendes til slibning uden tab af aggressivitet.

Forudsætningen for optimal slidreaktion for slibemidler med keramisk korn er, at der slibes med tilstrækkeligt højt pressetryk.
Hovedanvendelsesområdet for slibebånd med mikrokrystallinsk, keramisk korn er materialer, der er meget vanskelige at bearbejde ved spåntagning  såsom legeret stål, rustfrit stål og såkaldte superlegeringer.

Klingspor-produktprogrammet omfatter forskellige slibemidler med keramisk korn, som adskiller sig ved, at det anvendte underlag har forskellig fleksibilitet og trækstyrke. Til anvendelser, hvor der kræves kølig slibning, omfatter Klingspor-produktprogrammet endvidere mikrokrystallinske keramiske slibemidler med multibinding.

Tilbage til slibekendskab