Skæring og skrubning som de professionelle

De tynde Kronenflex® skæreskiver til vinkelslibere er højtydende produkter og er kendetegnet ved ekstremt korte skæretider og lille gratdannelse. De egner sig særligt godt til tynde materialer, som skal afskæres med præcise og hurtige snit og minimal varmeudvikling. Hvis du overholder nogle grundlæggende regler, opnår du optimale arbejdsresultater og maksimal sikkerhed.

De tynde Kronenflex® skæreskiver til vinkelslibere er højtydende produkter og er kendetegnet ved ekstremt korte skæretider og ringe gratdannelse. De egner sig særligt godt til tynde materialer, der skal skæres med præcise, hurtige snit og minimal varmeudvikling. Hvis man overholder nogle grundlæggende regler, opnår man optimale arbejdsresultater og maksimal sikkerhed.

1. Rigtigt pressetryk = Højere standtid

Richtiger AnpressdruckTakket være vores skivers usædvanligt høje skæreydelse er maskinens egenvægt nok som pressetryk. For højt tryk fører til hurtigere slid.

 

2. Optimal periferihastighed = Bedre skæreydeevne

Optimale Umfangsgeschwindigkeit Det ideelle forhold mellem antal snit og skiveslid opnås lige under den tilladte maksimale periferihastighed. Sørg for et kontinuerligt højt omdrejningstal. Hvis maskinen kører på et for lavt omdrejningstal, slides skiven uforholdsmæssigt hurtigt.


3. Rigtig håndtering = Højere sikkerhed

Richtige HandhabungSkæreskiver må ikke belastes i radial retning. Sådan undgår man især ved højt pressetryk bøjning, slag og i sidste ende brud på skiverne.4. Ideel skæreposition = Øget stabilitet

Ideale SchnittpositionMaterialet skal altid opspændes så tæt på skærestedet som muligt, så det ikke kan vibrere, flagre eller falde af. Det emne, der skal skæres, skal være spændt ordentligt fast og må ikke kunne glide, mens der skæres.

 


5. Korrekt opspænding = Bedre kraftoverførsel

Korrektes AufspannenSkæreskiver fastgøres på maskinen med spændeflanger, som overfører enorme drivkræfter til skiverne. Defekte eller ubrugelige flanger må ikke anvendes; gældende forskrifter og normer skal overholdes. Anvendelsen af spændeflanger med forskellig diameter er ikke tilladt.


Den rigtige indfaldsvinkel ved skrubning

Den rigtige indfaldsvinkel ved skrubning

Skrubskiver arbejder med den højeste ydeevne, hvis de placeres i en vinkel på 25-30° til emnet. Ved denne vinkel opnås det bedste forhold mellem afslibningsmængde og skiveslid. Hvis det er muligt, skal denne indfaldsvinkel derfor altid vælges. Hvis indfaldsvinklen gøres mindre end 15° dannes der ved skrubning en langsgående, meget tynd kant ved skivekanten. Den kan allerede ved en lille ændring af slibevinklen ikke klare slibetrykket og brækker af. På den måde bliver kostbart slibekorn ikke udnyttet, og der opstår derudover også en ubalance, der gør det nødvendigt at udskifte skiven før tid.

 

Passende produkter

Tilbage til slibekendskab