Titan

Titan er et kemisk element. På grund af dets ringe tæthed sammenlignet med de fleste andre metaller hører det til letmetallerne. Dets farve er sølv-hvid. Da titan i ren tilstand næsten ikke findes i naturen, bliver det hovedsageligt udvundet af titanmalm. Fremstillingsprocessen er besværlig, og materialet er derfor mange gange dyrere end fx rustfrit stål.

Som legering med andre elementer opnår titan særlige egenskaber som fx høj korrosionsbestandighed og ringe vægt ved høj fasthed, og titan bliver derfor brugt til krævende opgaver.

Titan og titanlegeringer anvendes til bygning af motorer og turbiner, inden for energiteknik samt i luft- og rumfartsindustrien.

Ved slibning af titan skal man være opmærksom på, at titan på grund af dets specifikke materialeegenskaber skal bearbejdes med en lav skæringshastighed. For optimale afslibningsresultater anbefales en skæringshastighed på 12 - 15 m/sek og anvendelsen af en hård kontaktskive. Klingspors produktsortimentet tilbyder brugeren et udvalg af forskellige slibemidler med keramisk korn, der er særdeles velegnet til bearbejdningen af Titan.

Passende produkter

Tilbage til slibekendskab