NDS 555 Bagskive med self-fastening til SCM-nylonskiver

Til nylonskiver kræves der altid en selvklæbende bagside som f.eks. NDS 555 fra Klingspor

Slibemidler klassificeres efter deres anvendelsesformål, de materialer, som de ideelt set anvendes til, men også efter bagsidens materiale, bindemidlet og korntypen. Det er også vigtigt, hvordan kornet er spredt. Det er også vigtigt at overveje, i hvilket omfang slibemidlet er egnet til aggressiv slibning eller mere til efterbehandling, om det har en lang levetid, og om det er beregnet til industrielle formål eller til privat gør-det-selv-arbejde. Det er imidlertid lige så vigtigt for alle slibemidler, hvor lette de er at håndtere. Nylonskiver står øverst på listen, når det gælder brugervenlighed. De er selvklæbende og kan derfor udskiftes uden værktøj og på få sekunder. Nylonskiver** anvendes primært på:

  • excenterslibere og
  • vinkelslibere.

Bagskive med selvklæbende underlag NDS 555 er påkrævet til vinkelslibere

Centerslibere og vinkelslibere kræver hver især et særligt slibeunderlag, et såkaldt klæbende underlag. Klæbende bagskive NDS 555 til vinkelslibere har en gevindholder med en diameter på 14 mm. Den har en gennemgående elvklæbende flade på arbejdssiden. På denne fastgøres nylonskiven præcist og fast. Den Selvklæbende bagskive NDS 555 er principielt egnet til alle arbejder, men anbefales især til medium tungt slibearbejde samt til polering og overfladefinish.

Fastgør nylonskiven korrekt

Den korrekte fastgørelse af en nylonskive på en vinkelsliber kræver en højere grad af opmærksomhed. Da vinkelslibere til tider arbejder med høje hastigheder, skal nylonskiven være mere eller mindre 100 % centreret på bagskiven. De mindste afvigelser herfra vil blive bemærket som ubalance under arbejdet - i det mest harmløse tilfælde ved irriterende vibrationer af værktøjet, i det ekstreme tilfælde ved beskadigelse af slibemidlet og sidst men ikke mindst er der fare for at slibemidlet rives i stykker og der kan forekomme flyvende stykker. Den klæbende bagskive NDS 555 fås i diametre på 115 mm og 125 mm, der passer til de respektive nylonskiver** i samme størrelse.

Alle priser er eksklusiv moms og gælder kun erhvervskunder.