Elastiske slibemidler

Arbejdsområder
Materiale
Maskine
Anvendelsesområder
Produktgruppe
Elastiske slibemidler
Konfektionsform
Diameter/mm
Bredde/mm
Længde/mm
Skaftdiameter/mm
Hul/mm
Finhedsgrad

Flot finish af overflader med elastiske slibemidler

Elastiske slibemidler bruges i den private og kommercielle sektor, fordi de giver håndlavede og industrielt fremstillede produkter lavet af en bred vifte af materialer, fra glas til læder til træ og metal, et perfekt udseende. De klarer sig lige så godt i husholdningen, hvor de kan bruges til at istandsætte en tilkalket rustfri vask eller yndlings ruskindsskoene.

Elastiske slibemidler – til manuel og maskinslibning

De bløde, tilpasningsdygtige og samtidig formstabile slibemidler er et godt valg til efterbehandling af emner med uregelmæssige former. De er også velegnede til lettere rengøringsarbejde. Klingspor producerer disse slibemidler i versioner til manuel slibning og til brug på maskiner. Inden for håndholdte maskiner omfatter disse boremaskinen og den lige slibemaskine til slibe- og poleringspunkter. Klingspor-serien omfatter også R-Flex-hjulet til bænksliberen og den klassiske håndblok.

Arbejde på træ, metal og andre materialer med Klingspor slibemidler

På grund af de mange varianter anvendes elastiske slibemidler til at behandle mange forskellige materialer. De giver emner lavet af træ, plast og metaller som rustfrit stål, aluminium, stål og ikke-jernholdige metaller en perfekt overflade. Mineralske materialer som glas, sten eller læder kan forarbejdes med nogle Klingspor-produkter, mens andre er ideelle til slibning af emner, der er behandlet med maling eller lak. Elastiske slibemidler fra Klingspor er derfor af interesse for håndværkere i mange sektorer og kan findes på små værksteder såvel som i store industrivirksomheder.

Forarbejd læderet med den elastiske håndblok

Elastiske slibemidler giver læderet et ensartet udseende. Oversiden kan derefter slibes til glat læder eller omdannes til nubuck læder med en let luv. For eksempel bruges håndblokken SFK 655 til efterbehandling af læder. Den er også velegnet til at restaurere ruskindssko, lædertøj og andre læderprodukter. Håndblokkene SFK 655 fra Klingspor er derfor også attraktive for private.

Bindingstyperne i de elastiske slibemidler - hård, medium og blød

Klingspor tilbyder elastiske slibemidler med hårde, medium og bløde bindinger. De omfatter for eksempel Klingspor RFS 651, et R-Flex slibe- og polerstift, der giver metal en mat til blank overflade. Denne pen, som er velegnet til tør- og vådslibning på grund af dens vandbestandighed og modstandsdygtighed over for de fleste kølende smøremidler, kan anvendes på

  • en boremaskine,
  • en lige kværn el
  • et fleksibelt skaft

De elastiske slibemidler fås i grove, mellemstore og fine korn til de forskellige anvendelsesområder.

Slibekornet og bindingen – er syntetisk fremstillet af Klingspor

Elastiske slibemidler fra Klingspor består for det meste af siliciumcarbid, som er meget hårdt, men ikke specielt sejt. Dens modtagelighed for brud fører til mikroslid. Det skaber altid en skarpkantet struktur og sikrer dermed en meget høj grad af aggressivitet. Klingspor bruger syntetisk harpiks som bindemiddel til alle sine elastiske produkter. Som alle typer slibekorn er det fremstillet syntetisk, så bindingen og slibekornet altid har de samme egenskaber.

Et praktisk lager – Klingspor-sættene

Klingspor slibemidler kan normalt bestilles enkeltvis, i faste beholderstørrelser eller i ønsket mængde. Klingspor har også praktiske sæt i sit sortiment, såsom SFK 655 sættet med håndslibeklodser i forskellige korn. De kan anvendes til metal, træ, plast og mange andre materialer. Sidst, men ikke mindst, er Klingspor-sæt interessante for passionerede gør-det-selv-folk, som ofte arbejder inden for flere områder fra bilreparationer til møbelkonstruktion.