Fiberskiver

Arbejdsområder
Materiale
Maskine
Anvendelsesområder
Produktgruppe
Fiberskiver
Konfektionsform
Diameter/mm
Bredde/mm
Længde/mm
Hul/mm
Optag
Finhedsgrad
Hulmønster
Korntype
Udvendig form
Maskintype
Hulform

Klingspor producerer årligt fiberskiver der arealmæsig fylder over 100 fodboldbaner

Klingspor’s fiberskiver er ideelle til groft og fint slibearbejde samt til afrustning af metaldele, til afgratning og til bearbejdning af svejsesømme. Med en passende bagskive kan fiberskiver også bruges til finbearbejdning af metaller. Yderligere fordele ved Klingspor fiberskiver er: lav tilstopning, over middel levetid, jævnt slibemønster og kølig slibning. Disse fordele gør fiberskiver til en af ​​Klingspor’s topsællerter - med en årlig produktionsvolumen, der svarer til et areal på over 100 fodboldbaner.

Vulkaniserede fiberskiver:

Fiberskiverne, der tilhører de coatede slibemidler, får deres navn fra det anvendte underlagsmateriale af vulkaniseret fiber: et kompositmateriale fremstillet af bomuld og cellulosefibre. Den lette og samtidig spændstige bagside i forbindelse med tæt spredte slibekorn af

 • korund
 • zirconium aluminiumoxid og
 • keramisk korund

danner grundlaget for de højtydende skiver, der arbejder ubesværet på selv de mest krævende overflader.

Omfattende produktsortiment til en bred vifte af anvendelsesmuligheder

Klingspor fiberskiver er kendetegnet ved en høj fjernelseshastighed og levetid samt et optimalt slibemønster. Det omfattende udvalg af korn gør det muligt at vælge det optimale værktøj til ethvert emne. Anvendelsesområderne er f.eks.:

 • rustfrit stål
 • stål
 • metal
 • aluminium

Den yderligere påføring af de aktive stoffer,  multi-bond og ACT-teknologien udvider anvendelsesområdet for de slibende fiberskiver og forlænger deres levetid betydeligt. Fiberskiver med multi-bond, såsom type CS 570, er ideelle til bearbejdning af rustfrit stål. Multi-bond belægninger sikrer kølig slibning og forhindrer anløbning.

Advanced Coating Technology bruges på alle Klingspor fiberskiver, der har forkortelsen "ACT" i deres navn, f.eks. F.eks.: FS 964 ACT. Det sikrer en markant højere kornvedhæftning ved bearbejdning af metal. Dette øger levetiden for fiberskiven enormt.

Matchende bagskiver fuldender fiberskivens sortiment

For at bruge fiberskiven på en vinkelsliber skal fiberskiven fastgøres til en bagskive. Bagskiverne fra Klingspor’s fiberskiverserie adskiller sig i deres hårdhed og overfladestruktur og dermed også i deres anvendelsesområde. Påføringstypen har en afgørende indflydelse på valget af den rigtige bagskive.

Den mellemhårde ST 358 med sin glatte overflade er det bedste valg til en jævn finish til fin- og overfladeslibning. På grund af sin lavere hårdhed sammenlignet med ST 358 A, tilpasser den sig godt emnet og er også velegnet til konturarbejde og afrunding af kanter.

Den hårde og samtidig mere stabile ST 358 A med sin ribbede overflade opnår op til 30 % mere spåntagning end ST 358. Den hårde, rillede bagskive anbefales derfor til alt arbejde, hvor der kræves højest mulig spåntagning, såsom

 • grovslibning
 • brud af kanter,
 • afgratningsarbejde og
 • svejsebehandling.

Skærematricer, opbevaring og sikkerhed af fiberskiver

Klingspor har fiberskiver med runde og stjernehuller som standard. Takket være den nyeste laserskæringsteknologi er specielle udstansede former også tilgængelige ved forespørgsel. Klingspor fiberskiver er testet efter oSa retningslinjerne og garanterer overholdelse af den europæiske sikkerhedsstandard EN 12413. For at sikre langsigtet sikker brug og for at kunne opnå optimale sliberesultater er korrekt opbevaring af fiberskiverne dog vigtig.

For at undgå vridning på grund af fugt og temperaturfølsomhed anbefales det at opbevare fiberskiverne ved en temperatur på 18 til 22° Celsius og en relativ luftfugtighed på omkring 45% til 65%. Direkte sollys bør undgås, så fiberskiven ikke tørrer ud og bliver porøs. Fiberskivedispenseren FS 555 med plads til op til 100 fiberskiver er en hjælp til nem opbevaring og let at have med på arbejdspladsen.