CS 570 Fiberskiver til Rustfrit stål, Aluminium

Kølende slibning
Egenskaber
Binding Bakelit
Korntype Zirkonkorund
Strøtype tæt
Materialer
Rustfrit stål
Aluminium
Ikke-jernholdigt metal
Anvendelsesområder
Industri, der forarbejder rustfrit stål

Fiberskiver CS 570 - Slibeskiver til høj materialeaftagning på rustfrit stål, stål, ikke-jernholdige metaller og aluminium

Slibning af metaller er en særlig udfordring for slibemidlet. Metaller er blandt de hårdeste materialer, og samtidig er de meget seje. Især rustfrit stål og højlegeret stål, såkaldte superlegeringer, stiller meget høje krav. Fiberskiverne CS 570 imødekommer denne udfordring med et hårdt og meget sejt slibekorn af Zirconia aluminiumoxid med en stærk kunstharpiksbinding på en underlag af vulkaniseret fiber. Til bearbejdning af rustfrit stål og aluminium har CS 570 fiberskive særlige egenskaber:

  • Kølig slibning på grund af multibinding
  • Tæt spredning
  • Korn af zirkonaluminiumoxid

Selvskærpende effekt af kornet af zirkonaluminiumoxid

Zirkonaluminiumoxid, der anvendes i Fiberskive CS 570 fra Klingspor, er et syntetisk fremstillet hårdt, meget sejt slibekorn med en krystallinsk struktur. De skarpe kanter på naturlige slibemidler af kvarts, smergel eller granat bliver efter nogen tid afrundede, og slibeeffekten aftager derefter. Syntetisk fremstillet zirkonkorund reagerer anderledes. Enkelte dele bryder ud af den krystallinske struktur og efterlader nye, skarpe kanter. Dette resulterer i et ensartet slibemønster med kontinuerlig fjernelse af materiale og en lang levetid.

Undgåelse af overophedning

Fiberskiver kan anvendes ved høje temperaturer. Takket være en køleslibning (multibinding) fører arbejde ved højt kontakttryk og høje hastigheder ikke til overophedning og misfarvning af metallet på emnet. Af sikkerhedshensyn må den maksimale arbejdshastighed for en fiberskive på en bagskive ikke overstige 80 meter pr. sekund. Følgende tilladte værdier tjener til at sikre, at denne hastighed ikke overskrides:

  • For skiver med en diameter på 115 mm: 13 300 omdrejninger pr. minut
  • For skiver med en diameter på 125 mm: 12 200 omdrejninger pr. minut
  • For skiver med en diameter på 180 mm: 8 500 omdrejninger pr. minut

Til brug af fiberskiverne CS 570

Til fiberskiverne CS 570 fås matchende bagskiver ST 358 A ribbede hårde og ST 358 glatte medium hårde. Bagskiven skal vælges i overensstemmelse med den påtænkte anvendelse. Den mediumhårde bagskive er velegnet til et jævnt slibemønster, da den tilpasser sig arbejdsemnets kontur. Denne bagskive er ideel til finere slibearbejde, overfladeslibning eller slibning af konturer. Den hårde bagskive anvendes til groft slibearbejde med stor materialeaftagning. Den er særlig velegnet til afgratningsarbejde og aggressiv slibning.

Alle priser er eksklusiv moms og gælder kun erhvervskunder.