Quick Change Discs

Arbejdsområder
Materiale
Maskine
Anvendelsesområder
Produktgruppe
Quick Change Discs
Konfektionsform
Diameter/mm
Bredde/mm
Tykkelse/mm
Længde/mm
Skaftdiameter/mm
Optag
Finhedsgrad
Korntype
Maskintype

Lille, men mægtig: Hurtig og sikker slibning med Quick Change Discs

Med Klingspor’s Quick Change Discs siger navnet det hele. De gør det muligt at skifte slibeværktøjet nemt, hurtigt og sikkert. Små slibeskiver med quick-release system kan arbejde, hvor andre produkter ikke kan. På grund af de forskellige varianter, der fås fra Klingspor med hensyn til korntype, diameter og lukkeform, er der mange anvendelsesmuligheder.

De markedsledende typer af lukninger hos Klingspor: QMC og QRC

Klingspor tilbyder sine Quick Change-skiver med to almindelige typer fastgørelse. Følgende systemer har etableret sig på markedet:

  • QMC: Plast lukning med indvendigt gevind og
  • QRC: Plastlukning med udvendigt gevind

QMC-lukkeformen skrues ganske enkelt fast på QMC 555-underlaget ved hjælp af det indvendige plastgevind. Ved QRC-lukningen fastgøres skiven til pladen med gevindbøsningen og drejes 180°. Begge systemer muliggør en sikker og pålidelig forbindelse.

Forskellige anvendelsesmuligheder

Klingspor Quick Change Discs er designet til brug på luftdrevne slibemaskiner med vinkelgear, men kan også bruges på maskiner af samme design med elektrisk drev.

Produkterne kan bruges til mange materialer og er velegnede til overfladebehandling af materialer som f.eks

  • maling,
  • farve,
  • spartelmasse
  • rustfrit stål og
  • metal.

Moderne og højtydende korntyper som korund, keramisk korund og zirkoniumkorund sikrer optimal spånaftagning. Dette giver værktøjer som f.eks. ligesliber mulighed for at opnå de bedste resultater. Den bøjelige aksel eller en vinklet matricesliber kan også bruges som værktøj.

Påvirkningsfjernelse via bagskiven

Udtagningshastigheden af Quick Change-diskene kan påvirkes af typen af den anvendte bagskive. Reglen her er, at en hårdere bagskive giver mere . Afhængigt af anvendelsen skal Quick Change-diske og bagplader matches til hinanden for at opnå den ønskede fjernelse. Klingspor anbefaler at bruge blødere underlagspuder ved arbejde på profilerede overflader eller når der skal finslibes.

Med QMC 555 eller QRC 555 støttepuder vil brugerne finde de rigtige støttepuder til Quick Change slibeskiver i QMC- eller QRC-serien. I øvrigt: Klingspor tilbyder også QCA 555-adapteren. Med denne adapter er det muligt at bruge Klingspor Quick Change Discs på en standard vinkelsliber.

Gem Quick Change Disc

Ved opbevaring af Quick Change-diske skal der kun tages hensyn til nogle få punkter for at bevare diskenes høje kvalitet. Det er vigtigt at beskytte Quick Change Discs mod varme eller sollys og at undgå kontakt med fugt. Den anbefalede opbevaringstemperatur på 18 til 22 °C kan nemt opretholdes. Opbevaring af skiverne over længere tid er derfor muligt uden problemer.