KM 615 Slibevifter til Rustfrit stål

Egenskaber
Binding Bakelit
Korntype Korund
Materialer
Rustfrit stål

KM 615 - Lille slibevifte til rustfrit stål

Specialisten når detgælder bearbejdning af rustfrit stål

KM 615's multibinding af syntetisk harpiks sikrer høj fjernelse af materiale. Multibindingen muliggør kølig slibning og hurtig bearbejdning. Denne lille slibevifte anvendes til

  • bearbejdning af svejsesømme,
  • finslibning af lige overflader og
  • bearbejdning af buede overflader.

Vedligeholdelse af det optimale slibemønster

I denne lille slibevifte er slibelameller monteret i en radial vifteform. En harpikskerne forankrer dem i midten af slibeviften. Denne vifteform gør det muligt for slibeviften at tilpasse sig optimalt til emnets overflade. Dette resulterer i et blødt slibemønster; da slibelamellerne kun bliver belastet i kanten. Kanterne slides ned og bringer altid nyt slibekorn til arbejdsfladen. På denne måde forbliver slibemønstret på den lille slibevifte konstant hele dens levetid. Samtidig fører dette til en konstant høj aftagning.

Sådan bruger du slibeviften korrekt

For at arbejde optimalt med KM 615 er det vigtigt med det korrekte omdrejningstal på den lige slibemaskine, boremaskinen eller den bøjelige aksel. På den ene side må den maksimalt tilladte hastighed, som afhænger af spændelængden, af sikkerhedshensyn ikke overskrides. På den anden side må arbejdshastigheden heller ikke være for lav. Hvis der arbejdes med for lav hastighed, vil kontakttrykket medføre, at slibelamellerne hviler for meget på emnet. Dette bevirker, at slibningen foregår over et større område. Herved øges friktionen mellem emnets overflade og slibelamellerne betydeligt. Begge bliver opvarmet, og slibelamellerne slides hurtigere. Arbejdsstykkets overflade viser da heller ikke det samme billede som ved en optimal hastighed (20 - 25 m/s). Desuden må den åbne skaftlængde af sikkerhedshensyn ikke overstige 20 mm, hvilket der skal tages hensyn til ved opspænding af værktøjet.

Forskellen mellem slibebånd og slibevifte

Slibemønsteret på den lille slibevifte er meget finere end på et slibebånd med samme kornstørrelse. Hvis man sammenligner overfladen af en slibevifte med overfladen af et slibebånd, viser overfladen af rustfrit stål længere, sammenhængende linjestrukturer. Indtrykkene i overfladen er også fladere. Overfladen fremstår således glattere og mindre kontrastfyldt.

Alle priser er eksklusiv moms og gælder kun erhvervskunder.

Alternative produkter