KMT 614 Slibevifter til Metal universal

Kerne fordybet
Egenskaber
Binding Bakelit
Korntype Korund
Materialer
Metal universal
Træ
Plast

KMT 614 - Lille slibevifte til metal

Det optimale værktøj til metalbearbejdning

Denne lille slibevifte er designet til håndholdte værktøjer. Den kan bruges radialt og på fladen. Slibeviften er velegnet til bearbejdning

  • metal,
  • træ og
  • plast.

Hvad er fordelene ved en lille slibevifte?

Slibelamellerne på slibeviften er anbragt i rundform. Den fleksible vifte af lameller sikrer en optimal tilpasning til emnets konturer. Slibekornet er fremstillet af korund og er fastgjort til lamellerne med syntetisk harpiks. Tilpasningen af lamellerne til overfladestrukturen på emnet resulterer i et blødt slibemønster. Under slibningen er det kun kanterne af slibelamellerne, der kommer i kontakt med emnets overflade. Derfor er det kun de øverste lameller, der slides, og der er hele tiden frisk slibekorn til rådighed. Dette resulterer i et konstant slibemønster i hele slibeviftens levetid.

Hvad du skal være opmærksom på ved brug af den lille slibevifte

For at bearbejde metal og andre materialer optimalt med KMT 614 er det vigtigt at betjene den lige slibemaskine, boremaskinen eller den fleksible aksel med den korrekte hastighed. Af sikkerhedshensyn skal man være opmærksom på ikke at overskride den maksimalt tilladte hastighed (20-25 m/s), afhængigt af den frie aksellængde. En for lav hastighed vil resultere i et dårligt slibemønster. Hvis hastigheden er for lav, vil slibeklapperne hvile på emnet på grund af kontakttrykket. Dette betyder imidlertid, at der slibes en større overflade, hvilket medfører øget friktion mellem den lille slibevifte og emnet. Friktionen genererer varme, både i arbejdsemnet og i slibeviften. Dette ændrer på den ene side slibemønstret og forkorter på den anden side levetiden for slibelamellerne. Desuden skal den minimale opspændingslængde på 20 mm overholdes for garant for sikker brug.

Dette skal tages i betragtning ved skift fra slibebånd til slibevifte

Med samme kornstørrelse giver slibeviften et meget finere slibemønster end et slibebånd. Strukturen af metallets overflade viser længere, sammenhængende linjer efter bearbejdning med slibeviften end med et slibebånd. Der er også mindre fordybninger i emnets overflade. Samlet set får dette finishen til at fremstå mindre kontrastfyldt og glattere. Hvis du ønsker at opnå en bestemt finish, bør du vælge en grovere kornstørrelse til den lille slibevifte.

Alle priser er eksklusiv moms og gælder kun erhvervskunder.