Sliberuller

Arbejdsområder
Materiale
Maskine
Anvendelsesområder
Produktgruppe
Ruller
Konfektionsform
Bredde/mm
Længde/mm
Finhedsgrad
Korntype

Gode slibematerialer for perfekte sliberesultater!

Slibevalser er ideelle til at glatte, rense og forfine overflader. Det brede Klingspor produktprogram omfatter lukkede og slidsede slibevalser til håndslibning samt til brug på håndholdte maskiner til forarbejdning af en lang række materialer - fra træ til metal til maling.

Ud over slibebånd, plader, strimler og skiver tilhører sliberullerne produktfamilien af ​​ ”slibeprodukter på underlag", som normalt består af fire til fem komponenter:

  • Underlag (eks lærred)
  • Grund-Binding
  • Slibende korn
  • Dækbinding
  • Valgfrit: aktiv coating (ACT)

DA.jpg

Kombinationen og typen af ​​de enkelte komponenter har en afgørende indflydelse på slutproduktets slibeegenskaber.

Underlaget - lavet af papir eller væv

Underlaget bærer slibekornet og overfører skærekræfterne til emnet. Grundlæggende bruges papir eller bomuldsstof til fremstilling af Klingspor sliberuller m.m.

Papirbagsiden af ​​slibevalserne adskiller sig i deres gramvægt og dermed i deres fleksibilitet og rivebestandighed. Slibevalser med meget let papir bagside er særligt velegnede til slibearbejde som overfladeslibning, hvor rivemodstanden spiller en underordnet rolle. Efterhånden som vægten stiger på papiret, falder underlagets fleksibilitet, og rivemodstanden øges.

Men leder du efter et robust og samtidig fleksibelt slibeprodukt, som selv stærkt profilerede emner ubesværet kan bearbejdes med, er det bedre at bruge slibeprodukter med stofbagside. Slibeprodukter med bomuldsbagside er meget fleksible, rivefaste og tilpasser sig perfekt til arbejdsemnets konturer. Der findes også specielle produkter som f.eks.

Fleeceruller (Nylon) eller papir med skumbelægning, som også tilpasser sig godt til emnets overflader.

For perfekte sliberesultater - højkvalitets slibekorn tæt, halvåbent og åbent strøget

Slibekornet er ansvarlig for at fjerne materiale og er forankret i basisvævningen. Alle typer slibekorn, der anvendes hos Klingspor, fremstilles ved hjælp af syntetiske processer. På den måde sikrer Klingspor en gennemgående og ensartet høj kvalitet. Den bedst egnede korntype afhænger af det materiale, der skal slibes. I princippet gælder følgende: jo hårdere materiale, der skal slibes, jo hårdere skal slibekornet være. Siliciumcarbid (forkortet SiC) og korund (aluminiumoxid) bruges primært til Klingspor slibevalser.

Siliciumcarbid korn er meget hårdt og skørt. Fordelen ved denne type korn er, at den knækker i meget skarpe kanter og derfor sliber meget aggressivt. Siliciumcarbid er velegnet til slibning af meget hårde materialer, som f.eks.  sten eller glas, samt til bearbejdning af meget bløde materialer som f.eks.  plastik eller læder.

Korund er et hårdt og samtidig sejt korn. Det slides jævnt af og sliber jævnt. Det egner sig f.eks. til slibning af træ, metal og ikke-jernholdigt metal.

Ud over underlag og korn type bestemmer slibevalsernes tæthed også slibevalsernes egenskaber. Klingspor påfører korntyperne i produktionsprocessen i en tæt, halvåben eller åben spredning på underlaget. Dette skaber mere eller mindre store mellemrum mellem kornene. Åbent strøget sliberuller er ideelle til slibning af træ, da slibestøv optimalt kan opsamles og transporteres væk gennem større spånrum og dermed forhindre, at slibeproduktet tilstoppes.

Mere end bare farve – topbindinger

Den syntetiske harpiks topbinding sikrer, at slibekornet er fast forankret til bærematerialet (underlaget) og sikrer dermed en lang levetid. Samtidig fungerer den også som en ekstra støtte mod kræfter, der virker på kornet under slibeprocessen og giver ligeså produktet dens typiske farve (blå/rød o.s.v.)

Aktivstof belægninger påføres også og giver de slibende egenskaber, der har en positiv effekt på slibeprocessen og levetiden. Klingspor-serien omfatter slibevalser med stearat belægning og ACT-teknologi.

Belægningerne forhindrer eller bremser, at slibestøv tilstopper slibeproduktets overflade, og at det skal udskiftes på et tidligt tidspunkt.

På basis af de forskellige anvendte materialer og koordineringen af ​​de enkelte komponenter med hinanden, omfatter Klingspor-serien slibevalser til optimal bearbejdning af:

  • Træ
  • Farve
  • Maling
  • Metal